SZEMPONTVÁLTÓ - ÚJRA

A budapesti Katona József Színház 2017 januárjától színházi nevelési beszélgetés-sorozatot indított Szempontváltó címen.

Célunk, hogy új lendületet adjunk bizonyos szakmai diskurzusoknak, egyúttal elősegítsük, hogy új szempontok mentén beszélgethessünk az előadásokról, terminológiáról, elemzési kérdésekről, stb. Kiemelten szeretnénk foglalkozni a szakírói-kritikai megközelítés lehetőségeivel és nehézségeivel, valamint azzal, hogy az egyes programok hol helyezkednek el a színházi/pedagógiai skálán.

Minden alkalommal egy-egy előadást, komplex színházi nevelési programot helyezünk a moderált beszélgetés fókuszába, amelyet szeretnénk nyitottá, a kérdések és szempontok ütköztetésének hasznos fórumává tenni. (Itt jegyezzük meg, hogy a beszélgetések alkalmával igyekszünk felvételről betekintést nyújtani az előadásokba, de a komplett produkciók külön alkalmakkor tekinthetők meg.)

A januári izgalmas beszélgetést követően legközelebb a Mentőcsónak Egység – Manőver alkotócsoportjának A néma tartománycímű előadása kerül majd a program középpontjába. 

Az előadás előzetesen két alkalommal, február 24-én és március 3-án este 18:00 órától látható a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban.

Jegyár: 1200/1500 Ft (Előzetes bejelentkezés szükséges.)

A Szempontváltó soron következő eseménye március 14-én, kedden este 18:00-20:00 óra között lesz a Katona József Színház Sufnijában (1052 Bp., Petőfi S. u. 6.) 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk, a programra az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen tudnak regisztrálni.

Végh Ildikó, Vági Eszter

 

A néma tartomány ajánlója: 

Kedves nézőink! Most egy olyan darabot fognak látni, amiben a valósághoz fordultunk segítségért. Bosszantó hírekhez, kedélyt borzoló eseményekhez, lesz köztük ilyen is, olyan is. A kommentek se kerülték el figyelmünket, az egyszerű olvasó nyers véleményére is kíváncsiak voltunk. De ne ijedjenek meg, nem fárasztjuk önöket politikával, közéleti problémákkal. Egy elképzelt tartományba vezetjük el önöket, egy új időszámítás után, ami egy bizonyos Hang megszólalásához köthető. A Hang, e titokzatos Hang, ha kellően figyelünk rá, fel- fel csendül azóta is, hogy fentartsa a békét a tartomány lakói számára. Ők, a kiválasztottak már egységet alkotnak. Együtt lélegeznek, énekelnek és együtt hallgatnak, ha kell.

Szereplők: Bíró Gergely, Borbás Gergő, Boznánszky Anna, Nyáry Pál, Szepes Anna, Formán Bálint

Zene:Formán Bálint

A rendező munkatársa: Tési Dóra

Rendező:Pass Andrea

 

Várunk téged is.

Lépj velünk kapcsolatba!

 
Levelezőlista

Oldalunk cookie-kat használ az optimális működés érdekében.
Adatvédelmi tájékoztató Rendben